torstai 20. elokuuta 2015

Iltalehden juttu

Mitä tatuoinnin kuva paljastaa sinusta?

Torstai 20.8.2015 klo 06.30
Kesäkadulla tatuoinnit pääsevät oikeuksiinsa. Bongasimme neljä naista, jotka paljastivat tatuointinsa tarinan.


"Keiju muistuttaa, että suru on ohi"
Tatuoinnit otetaan tunteella, vakuuttaa Henna Liljeblad, 31. Hänen vasemmassa olkavarressaan poseeraa surullinen keiju. Keijun sanoma on kannustaa häntä kulkemaan elämässä pystyssä päin.
- Olen kärsinyt vakavan masennuksen. Keiju muistuttaa minua siitä, että suruun ei saa enää vajota.
Keijun alapuolella olevien Batmanin siipien tarina on iloisempi. Henna otti tatuoinnin spontaanisti lomamatkalla Turkissa kuluneena kesänä.
- Idea tuli ihan ex tempore reissun päällä. Ihailen rohkeaa Batmania.
Hennan tatuointeihin liittyvät vahvasti tunteet ja muistot. Hän tunnustaa hurahtaneensa niiden ottamiseen salakavalasti. Piiloisemmasta paikasta selästä löytyy kolmas tatska, joka oli hänen ensimmäisensä. Henna halusi kuvan olevan jotakin sellaista, jota hän ei varmasti katuisi. Tribaaliin on piilotettu hänen poikansa nimi.


"Kannan mukanani toivoa ja vapautta"
Kun Essi Vainionpää, 23, saavutti täysi-iän, hän varasi tatuointiajan. Essi teetätti jalkaansa koukeroisen tekstin, jossa lukee espanjaksi El pasado es una parte de mi.
- Tatuointi tarkoittaa, että jokainen päivä jää menneisyyteen. Ajatus on elämänfilosofiani ja haluan kantaa sitä mukanani lopun ikää.
Tatuoinnit eivät jääneet vain yhteen. Vanhemmat hämmästelivät, kun Essille ilmestyi parin vuoden sisään kuusi uutta tatuointia pitkin kehoa.
- Elämässäni on ollut rankkoja asioita, siksi kaikissa tatuoinneissani on ajatus toivosta ja vapaudesta. Tatuoinnit ovat erillisiä, mutta niissä on sama ajatus.
Kaikkiaan tatuointeja on seitsemän. Kädessä on ankkuri, molemmissa pohkeissa siivet ja kyljessä sulka. Lisäksi kropasta löytyy tekstit memento viver ja eternity.
- Ja luultavasti tulee vielä lisää.


"Käden ympäri kiertää maailmankaikkeus"
Äidiltä ei kyselty, kun isä vei 13-vuotiaan tyttärensä Tuulian tatuoitavaksi kaverilleen.
- Sitten paikan päällä porukalla päätettiin, että tehdään käsivarteeni pieni punainen sydän, Tuulia Kokkonen, 34, kertoo.
Pikkusydäntä ei kuitenkaan enää näy Tuulian kädessä. Käsivartta kiertävät sen sijaan pallokuviot.
- 15-vuotiaana tajusin, että söpö sydän ei olekaan niin cool. Menin tatuoijan urasta haaveilleen ystäväni pakeille, jolla oli kunnon välineet.
Sydämen päälle tatuoitiin pallo, joka sai nimekseen rakkauden planeetta. Sen seuraksi tuli muita planeettoja, jotka kiertävät nyt porukalla Tuulian kättä. Vasemman lavan päältä löytyy avaruusteemaan sopien aurinko. Tuulian mukaan tatuoinnit kuvastavat yhdessä maailmankaikkeutta. Syvällisen sanoman lisäksi etenkin pallotatuointeihin liittyy hauskoja muistoja.
- Olen saanut tatuointini vuoksi tutuiltani lempinimen Marsupilami.


"Tähtien inspiraationa toimi Rihanna"
Satu Lyytisen, 43, niskassa kiemurtelee soma tähtijono, jonka hän otti iholleen kahdeksisen vuotta sitten ja paranteli sitä viime vuonna.
- Tatuointi oli pitkään niin sanotulla to do -listallani. Siksi otin sen, Satu paljastaa.
Sadulle ei kuitenkaan ollut samantekevää, millaisen tatuoinnin hän ottaisi. Hän halusi jotakin herkkää ja nättiä. Niinpä hän otti yksinkertaisen ja siron tähtikuvion selkäänsä. Hän ihaili laulaja Rihannan tähtitatuointia, mutta ei silti halunnut itselleen ihan samanlaista. Myös tatuoinnin paikka on harkittu.
- Selkä on mielestäni seksikäs paikka tatuoinnille. Tatuoinnin saa välillä kätevästi piiloon ja etenkin kesällä esille.
Moni on kehunut Sadun tatuointia. Hän uskoo, että tatuoinnit ovat yleistyneet keski-ikäisillä naisilla muutoinkin. Myös Sadun äiti otti 50-vuotiaana tatuoinnin. Sadun siskollakin on sellainen.
TEKSTI ANNABELLA KIVINIEMI KUVAT ATTE KAJOVA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti